Home συνταγές 3.Ωμοφαγικές συνταγές (raw food vegans) 3. Επιδόρπια / Γλυκά [raw food vegan] Παρφαί μπανάνας σε σάλτσα από κεράσια. Εναλλακτική ωμή παρασκευή

  • Ένα θρεπτικό παγωτό, πεντανόστιμο, χωρίς συντηρητικά , που μπορεί να παρασύρει κι άλλους, όπως τα παιδιά μας και τους φίλους μας , σε μη βιομηχανοποιημένες τροφές  και πιο υγιεινές επιλογές…!

Υλικά για 5 μερίδες 

  • 3 ώριμες μπανάνες,
  • 100 gr αμύγδαλα ή κάσιους
  • 100 gr τριμμένη καρύδα ή βρώμη ή πίτουρο βρώμης
  • 3 κουταλιές μέλι
  • προαιρετικά σποράκια βανίλιας ή ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένα κεράσια

Παρασκευή

Τρίβουμε στο μίξερ τα αμύγδαλα και την καρύδα ή τη βρώμη μέχρι να γίνουν σκόνη.

Προσθέτουμε τις μπανάνες, το μέλι και το μυρωδικό που διαλέξαμε και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σχεδόν πολτός. Αν μας αρέσουν τα αμύγδαλα πιο χονδροκομμένα, έχουμε φροντίσει να μην τα κάνουμε σκόνη και τα προσθέτουμε στο τέλος μαζί με τα ψιλοκομμένα κεράσια.

Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη τουλάχιστον για 8 ώρες.

για τη σάλτσα 

2 φλυτζάνια κεράσια

2- 3 κουταλιές μέλι ή άλλη γλυκαντική ύλη

Βγάζουμε από τα κεράσια τα κουκούτσια με το ειδικό μηχάνημα, προσθέτουμε το μέλι ή ότι γλυκαντική ύλη μας  αρέσει -αγάβη, στέβια, μαύρη ζάχαρη ή ακόμα και άχνη- και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν αραιός πολτός.

Αν μας ενοχλούν τα πολύ μικρά κομματάκια από τις φλούδες των κερασιών και για να γίνει η σάλτσα βελούδινη, την περνάμε από το σουρωτήρι του τσαγιού.

Σερβίρουμε βάζοντας πρώτα τη σάλτσα και κατόπιν τι μπαλίτσες του παγωτού.

TIPS

  • Η μπανάνα γευστικά ταιριάζει πολύ με τη βρώμη και το μέλι.
  • Δεν πετάμε τα ώριμα φρούτα, μπορούμε να φτιάξουμε πολλές ανάλογες παρασκευές.

Α.Χ.