Yλικά
- 600 gr αλεύρι ολικής άλεσης
- 200 gr μέλι
- 1/2 φλυτζάνι σησαμέλαιο
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1/2 κουταλάκι σκόνη μαστίχας
- 1 μύτη κουταλιού τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό και όσο χρειαστεί παραπάνω
- 1 πρέζα αλάτι
Παρασκευή
- Διαλύουμε το μέλι στο μισό φλυτζάνι χλιαρό νερό.
- Σ’ ένα σκεύος βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη μαστίχα(την τρίβουμε στο μίξερ με 1 κουταλάκι ζάχαρη), ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μέλι με το νερό, το λάδι, το αλάτι και όσο νερό χρειαστεί παραπάνω για να πάρουμε μια σχετικά σκληρή ζύμη.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε, τα λαδώνουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
- Ανάλογα με το πάχος τους τα ψήνουμε για 30′-40′ στους 170 βαθμούς περίπου.
Α.Χ.