Υλικά
- 1 μεγάλο αβοκάντο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1/2 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα κομμένη σε μπουκιές
- χυμό από 1 ή 2 λεμόνια (επειδή ότι μπαίνει δεν βγαίνει, καλό είναι να βάζουμε λίγο λίγο το λεμόνι μέχρι να βρούμε την επιθυμητή οξύτητα)
- 1 κ.σ. ξερό κόλιανδρο (αν είναι ολόκληρος και τον τρίψουμε σε ένα γουδί το γουακαμόλε θα είναι πολύ πιο αρωματικό)
- 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Ταμπάσκο κατά βούληση
- αλάτι
Προετοιμασία
- Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το βάζουμε σε ένα μπολ, το ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού και το λιώνουμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά .
- Σερβίρουμε μαζί με νάτσος ή και σαν γέμιση σε τάκος.
- Αν λιώσουμε το γουακαμόλε στο μπλέντερ μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σαν dressing για σαλάτες
Μαρού
Mους καρύδας. Ωμοφαγικό γλυκό και όχι μόνο.
Δείτε συγκεντρωμένες 20 Συνταγές για ντιπ Αβοκάντο [Dip Avocado]
Σκορδαλιά με αβοκάντο