Home συνταγές 3.Ωμοφαγικές συνταγές (raw food vegans) 1. Ντιπ / ορεκτικά [raw food vegan] Salada de cebolas (Κρεμμυδοσαλάτα) Βραζιλιάνικη κουζίνα

Salada de cebolas μία συνταγή από τις φαβέλες της Βραζιλίας.

τρώγεται σκέτη ή συνοδεύει άλλες  σαλάτες, είναι πολύ νόστιμή και σε σάντουϊτς.

 Υλικά

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Προετοιμασία

  1. καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες
  2. Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ με νερό και παγάκια και τα βάζουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη ή τους βάζουμε 2 κ.σ. ζάχαρη τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στην κατάψυξη
  3. Οταν θέλουμε να τα σερβίρουμε τα σουρώνουμε ή αν βάλαμε ζάχαρη τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
  4. Τα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο,αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και  ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ξύδι.