Salada de cebolas μία συνταγή από τις φαβέλες της Βραζιλίας.
τρώγεται σκέτη ή συνοδεύει άλλες σαλάτες, είναι πολύ νόστιμή και σε σάντουϊτς.
Υλικά
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
-
καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες
-
Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ με νερό και παγάκια και τα βάζουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη ή τους βάζουμε 2 κ.σ. ζάχαρη τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στην κατάψυξη
- Οταν θέλουμε να τα σερβίρουμε τα σουρώνουμε ή αν βάλαμε ζάχαρη τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
- Τα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο,αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ξύδι.