- 1 Φλιτζάνι φακές
- 1 ½ κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζανιού φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ φλιτζάνι ανθότυρο ή τόφου
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
Βράζουμε τις φακές για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε λίγο.
Σουρώνουμε τις φακές, τους ρίχνουμε λίγο κρύο νερό και τις βάζουμε σ’ενα μπολ μαζί με το ξύδι και το αλατοπίπερο, αφήνουμε τις φακές 5 – 10 λεπτά να μαριναριστούν.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί και ανακατεύουμε.
Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω το τυρί κομμένο σε κύβους