Η πίτσα είναι ένα από τα σνακ που καταναλώνεται από όλους τους Βραζιλιάνους, ανεξάρτητα από την ηλικία.

H Βραζιλιάνικη κουζίνα είναι πολύ πλούσια σε υλικά, έτσι είναι και η πίτσα τους.

Η βασική διαφορά της Βραζιλιάνικης από την Ιταλική πίτσα είναι η απουσία της σάλτσας, οι περισσότερες είναι λευκές ή σε κάποιες συνταγές βάζουν φρέσκια ντομάτα.

Υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι για να κάνουμε πίτσα ένας ακόμα είναι να την κάνουμε ρολό.

Η πίτσα ρολό είναι πολύ νόστιμη γιατί συγκεντρώνει όλη τη γέμιση στη μέση αναδεικνύοντας  καλύτερα την γεύση.

Υλικά

- 2 κ.γ ζάχαρη

- 1 κ. σ. αλάτι

- 50 γρ. φρέσκια μαγιά

- 1 φλιτζ. λάδι

- 2 φλιτζ. ζεστό νερό

- 1 κιλό  αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Προετοιμασία

- 6 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε φέτες

- Αλάτι, ρίγανη και πιπέρι

- 1 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

- 300 γρ. σαλάμι σόγιας ή χορτοφαγικά λουκάνικα ή και τα δύο

- ½ κιλό  μοτσαρέλα σε φέτες ή vegan μοτσαρέλα

- 1 κρόκο αυγού για επάλειψη [vegans: αντί για αυγό μπορούν να αλείψουν με λιωμένη μαργαρίνη].

 

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό και το λάδι, ζυμώνουμε  μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Προσθέτουμε  το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 5 λεπτά .

Κόβουμε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη την σκεπάζουμε με μία υγρή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη σε πάχος 1/2 πόντου(ή και πιο λεπτή) και την ακουμπάμε σε  διαφανή μεμβράνη.

Απλώνουμε πρώτα τη μοτσαρέλα, μετά τα “αλλαντικά” και τέλος τη ντομάτα

Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Τυλίγουμε τη πίτσα σε ρολό και την κλείνουμε σφιχτά με την μεμβράνη, την αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο.

Βγάζουμε τη μεμβράνη, αλείφουμε το ρολό με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να ροδίσει.

Πριν τη σερβίρετε μπορείτε να την κόψετε σε μικρές μερίδες.