Τρόφιμα ανοιχτού κώδικα [open source food]
Υλικά
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. εκχύλισμα μαύρης μπύρας
- 1/4 κ.γ. ξηρή μαγιά
- κρύο εμφιαλωμένο ή φιλτραρισμένο νερό
- 1 πλαστικό μπουκάλι 2 λίτρων
Προετοιμασία
- Με τη βοήθεια ενός χωνιού γεμίζουμε το μπουκάλι με τη ζάχαρη και τη μαγιά.
- Ανακινούμε το μπουκάλι για να ανακατωθούν τα υλικά.
- Βάζουμε και το εκχύλισμα της μαύρης μπύρας (πάντα με το χωνί)
- Γεμίζουμε το μπουκάλι μέχρι πάνω με νερό.
- Κλείνουμε το μπουκάλι με το καπάκι και ανακινούμε καλά.
- Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 3 με 4 μέρες
- Όταν αρχίσει να φουσκώνει το μπουκάλι είναι ώρα να μπει στο ψυγείο.
- Αφήνουμε το μπουκάλι μία μέρα στο ψυγείο.
- όταν είναι έτοιμη η μπύρα μας χαλαρώνουμε λίγο το καπάκι για να φύγει σιγά σιγά ο αέρας.