- 2 μέτριες βρασμένες γλυκοπατάτες
- 1 κόκκινη ψητή ξεφλουδισμένη πιπεριά ή Φλωρίνης
- 1 χούφτα ασπρισμένα αμύγδαλα
- 1/4 φλυτζανιού ελαφρύ ελαιόλαδο
- 1 κουτ. της σούπας άσπρο ξύδι
- 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμόνι
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- αλατοπίπερο
- 1/2 κουτ. του γλυκού γλυκειά ή καπνιστή πάπρικα
Παρασκευή
- Κάνουμε σκόνη τ’ αμύγδαλα και τ’ αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε το λάδι , τα σκόρδα, το λεμόνι, το ξύδι, το αλατοπίπερο , την πάπρικα και την πιπεριά στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.
- Λιώνουμε τις πατάτες με το πιρούνι , για να μην τις χτυπάμε για πολύ ώρα και τις βάζουμε στο μίξερ, μέχρι να ανακατευτούν και να λιώσουν τελείως .
- Προσθέτουμε το αμύγδαλο και διορθώνουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο και οξύτητα.
Α.Χ.