Home συνταγές 1. συνταγές για γαλακτοχορτοφάγους (vegetarians) Σκορδαλιά με ψητή πιπεριά και γλυκοπατάτες.

Υλικά

  • 2 μέτριες βρασμένες γλυκοπατάτες
  • 1 κόκκινη ψητή ξεφλουδισμένη πιπεριά ή Φλωρίνης
  • 1 χούφτα ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 1/4 φλυτζανιού ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. της σούπας άσπρο ξύδι
  • 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμόνι
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • αλατοπίπερο
  • 1/2 κουτ. του γλυκού γλυκειά ή καπνιστή πάπρικα

 

Παρασκευή

  1. Κάνουμε σκόνη τ’ αμύγδαλα και τ’ αφήνουμε στην άκρη.
  2. Βάζουμε το λάδι , τα σκόρδα, το λεμόνι, το ξύδι, το αλατοπίπερο , την πάπρικα και την πιπεριά στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.
  3. Λιώνουμε τις πατάτες με το πιρούνι , για να μην τις χτυπάμε για πολύ ώρα  και τις βάζουμε  στο μίξερ,  μέχρι να ανακατευτούν και να λιώσουν τελείως .
  4. Προσθέτουμε το αμύγδαλο και διορθώνουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο και οξύτητα.
Α.Χ.