- 6-8 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
- 4-5 αγγουράκια τουρσί
- 2 κουτ. της σούπας κάππαρη
- αλατοπίπερο
- ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- 2-3 μέτριες βρασμένες πατάτες ή για τους ωμοφάγους 1 φλυτζάνι πολτοποιημένα κάσιους ή ασπρισμένα αμύγδαλα
Παρασκευή
- Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τις πατάτες και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν πολύ καλά.
- Προσέχουμε το αλάτι γιατί και τα δύο τουρσιά είναι αλμυρά. Καλύτερα πριν βάλουμε αλάτι να δοκιμάσουμε και να το προσθέσουμε στο τέλος.
- Προσθέτουμε και τις πατάτες ή τους ξηρούς καρπούς και χτυπάμε ελέγχοντας μέχρι το τέλος αν είναι επαρκής η ποσότητα λαδιού η οποία εξαρτάται από το μέγεθος των πατατών και το πόσο απορροφούν. Αν χρησιμοποιήσουμε ξηρούς καρπούς πρέπει να μειώσουμε λίγο το λάδι , επειδή ήδη το αβοκάντο και οι ξ.καρποί είναι πλούσιοι σε θρεπτικά έλαια.
TIP
- Σ ‘ αυτήν τη σκορδαλιά ταιριάζει ωραία ο άνηθος. Αν θέλουμε να εμπλουτίσουμε τη σκορδαλιά μας με άνηθο , ψιλοκόβουμε ένα μικρό ματσάκι και το προσθέτουμε μαζί με τις πατάτες.
- Ταιριάζει ωραία με βραστά λαχανικά όπως κουνουπίδι, μπρόκολο. κολοκυθάκια κ.λ.π.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μισό- μισό ψωμί με πατάτα.
Α.Χ.