Υλικά

  • 6-8 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
  • 4-5 αγγουράκια τουρσί 
  • 2 κουτ. της σούπας κάππαρη
  • αλατοπίπερο
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 2-3 μέτριες βρασμένες πατάτες ή για τους ωμοφάγους 1 φλυτζάνι πολτοποιημένα κάσιους ή ασπρισμένα αμύγδαλα
Παρασκευή
  1. Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τις πατάτες και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν πολύ καλά.
  2. Προσέχουμε το αλάτι γιατί και τα δύο τουρσιά είναι αλμυρά. Καλύτερα πριν βάλουμε αλάτι να δοκιμάσουμε και να το προσθέσουμε στο τέλος.
  3. Προσθέτουμε και τις πατάτες ή τους ξηρούς καρπούς  και χτυπάμε ελέγχοντας μέχρι το τέλος αν είναι επαρκής η ποσότητα λαδιού η οποία εξαρτάται από το μέγεθος των πατατών και το πόσο απορροφούν. Αν χρησιμοποιήσουμε ξηρούς καρπούς πρέπει να μειώσουμε λίγο το λάδι , επειδή ήδη το αβοκάντο και οι ξ.καρποί είναι πλούσιοι σε θρεπτικά έλαια.

TIP

  • Σ ‘ αυτήν τη σκορδαλιά ταιριάζει ωραία ο άνηθος. Αν θέλουμε να εμπλουτίσουμε τη σκορδαλιά μας με άνηθο , ψιλοκόβουμε ένα μικρό ματσάκι και το προσθέτουμε μαζί με τις πατάτες.
  • Ταιριάζει ωραία με βραστά λαχανικά όπως κουνουπίδι, μπρόκολο. κολοκυθάκια κ.λ.π.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μισό- μισό ψωμί με πατάτα.

Α.Χ.