Home συνταγές 1. συνταγές για γαλακτοχορτοφάγους (vegetarians) Σάλτσα Εντσιλάδα [Εnchilada] Μεξικάνικη Κουζίνα

Υλικά

  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1  φρέσκια πιπεριά τσίλι ή 2 καυτερές πιπερίτσες (αποξηραμένες)
  • 3 ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή ψιλοκομμένες
  • 1  φλιτζάνι ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο κύμινο
  • αλάτι

Προετοιμασία

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι  σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Ρίχνουμε την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη ή τις πιπερίτσες τριμμένες και το σκόρδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς για να μην μας καεί το αλεύρι.
  3. Μόλις πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα προσθέτουμε τις ντομάτες, ζωμό, κύμινο, αλάτι ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει ή σάλτσα, περίπου για άλλα 10 με 15 λεπτά.
  • http://www.facebook.com/NIKOS.JANGOS ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΓΚΟΣ

    το αλευρι που φουσκωνει μονο του δεν καταλαβαινω γιατι μπαινει;

    για να πηξει;
    εαν μπει αλλο αλευρι πχ καποιο που δεν φουσκωνει οπως καλαμποκαλευρο πειραζει;
    δεν νομιζω ε;

  • Annahohlaki

    Το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του έχει λίγη σόδα, κρατάει λίγο καλύτερα το χρώμα στα λαχανικά και κάνει τα παρασκευάσματα λίγο πιο αφράτα. Μικρές διαφορές. Το καλαμποκάλευρο όμως δεν ενδείκνυται για να δέσεις σάλτσες, χρειάζονται λεπτά αλεύρια , γι αυτό συνήθως χρησιμοποιούν κορν-φλάουρ.Αν όμως εσένα δε σ’ ενοχλεί, τι σημασία έχουν όλ’ αυτά; Λεπτομέρειες…