- 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φρέσκια πιπεριά τσίλι ή 2 καυτερές πιπερίτσες (αποξηραμένες)
- 3 ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
- 1/2 κ.γ. τριμμένο κύμινο
- αλάτι
Προετοιμασία
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη ή τις πιπερίτσες τριμμένες και το σκόρδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς για να μην μας καεί το αλεύρι.
- Μόλις πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα προσθέτουμε τις ντομάτες, ζωμό, κύμινο, αλάτι ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει ή σάλτσα, περίπου για άλλα 10 με 15 λεπτά.