- 2 φλυτζάνια φύτρες ρεβυθιών
- 1 φλυτζάνι βρώμη ή πίτουρο βρώμης
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
- 3 κουταλιές της σούπας ταχίνι ολικής άλεσης
- 1/2 ματσάκι μαιντανό
- 4-5 κλαδάκια άνιθο
- 5-6 φύλλα δυόσμο
- 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- χυμό 1 λεμονιού
- 1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό
- αλάτι- πιπέρι
- 1/2 αγγούρι
- 1/2 αβοκάντο
Παρασκευή
- Μουσκεύουμε με το νερό την βρώμη.
- Λιώνουμε στο μίξερ τα φύτρα του ρεβυθιού.
- Ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά εκτός από το αγγούρι και το αβοκάντο.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια σταθερή πάστα και στρώνουμε στην ταρτιέρα
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες το αγγούρι και το αβοκάντο και τα στρώνουμε στην επιφάνεια της τάρτας
TIPS
- Tα παρασκευάσματα από σπασμένα φύτρα και ειδικά του ρεβυθιού καλό είναι να μην τ’ αφήνουμε για την επόμενη ημέρα γιατί οξειδώνονται και μπορεί να δημιουργήσουν στομαχικές διαταραχές.
- Αντί για αγγούρι και αβοκάντο χρησιμοποιούμε ότι λαχανικο μας αρέσει .
Ταιριάζουν πολύ ωραία οι μαριναρισμένες σε λεμόνι φέτες κολοκυθιού . - Με το ίδιο μείγμα μπορούμε να φιάξουμε «μπιφτέκια» ή «κεφτεδάκια» και να τα συνοδεύσουμε με μια σάλτσα τομάτας ή με μια μυρωδάτη βινεγκρέτ.
Α.Χ.