Home συνταγές 3.Ωμοφαγικές συνταγές (raw food vegans) 1. Ντιπ / ορεκτικά [raw food vegan] Τάρτα από φύτρα ρεβυθιού με μυρωδικά (ωμοφαγικό)

Υλικά για μία ταρτιέρα 20 cm

  • 2 φλυτζάνια  φύτρες ρεβυθιών
  • 1 φλυτζάνι  βρώμη ή πίτουρο βρώμης
  • 1/2  φλυτζάνι  ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
  • 3  κουταλιές της σούπας ταχίνι ολικής άλεσης
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό
  • 4-5 κλαδάκια άνιθο
  • 5-6 φύλλα δυόσμο
  • 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • χυμό 1 λεμονιού
  • 1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό
  • αλάτι- πιπέρι
  • 1/2 αγγούρι
  • 1/2 αβοκάντο

Παρασκευή

  1. Μουσκεύουμε με το νερό την βρώμη.
  2. Λιώνουμε στο μίξερ τα φύτρα του ρεβυθιού.
  3. Ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά εκτός από το αγγούρι και το αβοκάντο.
  4. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια σταθερή πάστα και στρώνουμε στην ταρτιέρα
  5. Κόβουμε σε λεπτές φέτες το αγγούρι και το αβοκάντο και τα στρώνουμε στην επιφάνεια της τάρτας

TIPS

  1. Tα παρασκευάσματα από σπασμένα φύτρα και ειδικά του ρεβυθιού καλό είναι να μην τ’ αφήνουμε για την επόμενη ημέρα γιατί οξειδώνονται και μπορεί να δημιουργήσουν στομαχικές διαταραχές.
  2. Αντί για αγγούρι και αβοκάντο χρησιμοποιούμε ότι λαχανικο μας αρέσει .
    Ταιριάζουν πολύ ωραία οι μαριναρισμένες σε λεμόνι φέτες κολοκυθιού .
  3. Με το ίδιο μείγμα μπορούμε να φιάξουμε «μπιφτέκια» ή «κεφτεδάκια» και να τα συνοδεύσουμε με μια σάλτσα τομάτας ή με μια μυρωδάτη βινεγκρέτ.

Α.Χ.