Υλικά για 2 μερίδες ωμοφαγικού γεύματος
- 4 στρογγυλές αγγινάρες
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 4-5 φυλλαράκια δυόσμου
- 1 φλυτζάνι αμύγδαλα άψητα ή κάσιους
- ξύσμα λεμονιού
- ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια
- αλατοπίπερο
- μία πρέζα ξερό κόλιανδρο
- μία πρέζα πάπρικα
για συνοδευτική σαλάτα
- μαρούλι- άισμπεργκ-τοματίνια -άνηθο-δυόσμο-μαϊντανό -αλατοπίπερο-λαδολέμονο-μια πρέζα ζάχαρη
Παρασκευή
- Καθαρίζουμε και κρατάμε ολόκληρες τις αγγινάρες . Τις τρίβουμε με το λεμόνι για να μην μαυρίσουν και τις αφήνουμε μέσα σε λεμονόνερο για μία ώρα τουλάχιστον μέχρι να μαραθούν κάπως .
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον δυόσμο.
- Αλέθουμε πολύ καλά τους ξηρούς καρπούς στο μίξερ μέχρι να γίνουν πολτός. Για να έχουμε καλύτερη απόδοση ενζύμων, καλό είναι να έχουμε αφήσει για λίγες ώρες τα αμύγδαλα στο νερό.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά στον πολτό μέσα στο μίξερ ή τα αφήνουμε ψιλοκομμένα να τα καταλαβαίνουμε στο δόντι.
- Προσθέτουμε λίγο λάδι, αλατοπίπερο, το ξύσμα και τον κόλιανδρο και γεμίζουμε τι κούπες της αγγινάρας
- Με το χυμό των λεμονιών και το υπόλοιπο λάδι, αλατοπίπερο και μια πρέζα ζάχαρη χτυπάμε μια σάλτσα λεμονιού και περιχύνουμε τις αγγινάρες και τη σαλάτα που τις συνοδεύουμε.
A.X.