syntages-pitakia

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 4 φλυτζάνια τριμμένο εβλογημένο
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • 1 /4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 φλυτζάνια χλιαρό νερό
  • 1 σφηνάκι κρασί
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ¼ φλυτζανιού μαύρο σουσάμι
  • ¼ φλυτζανιού άσπρο σουσάμι

Προετοιμασία

  1. 1.       Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε συνεχώς με έναν αυγογδάρτη, μόλις σκουρήνει λίγο το αλεύρι ρίχνουμε πρώτα το κρασί και στη συνέχεια το νερό χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε, μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε το αλάτι και το εβλογημένο ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί, μόλις κατεβάσουμε από τη φωτιά βάζουμε και τον δυόσμο
  2. 2.       Απλώνουμε σε μία επιφάνεια ένα φύλλο κρούστας το λαδώνουμε ελαφρά και κολλάμε επάνω του άλλο ένα φύλλο, κόβουμε κάθετα τα φύλλα σε 4 ίσες λωρίδες, λαδώνουμε τις άκρες ελαφρά
  3. 3.       Στην κορυφή κάθε λωρίδας βάζουμε μία κ.σ. από την γέμιση και διπλώνουμε σε τριγωνάκια
  4. 4.       Συνεχίχουμε αυτή την διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση
  5. 5.       Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί, λαδώνουμε ελαφρά το πάνω μέρος και πασπαλίζουμε με τα σουσάμια
  6. 6.       Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 30 περίπου λεπτά
Tags: