daal

Υλικά

  • 1 φλιτζ. φακές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 1 πράσινη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σπόρους κύμινο
  • 1 κ.γ. γκάραμ μασάλα
  • 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • αλάτι κατά βούληση

Προετοιμασία

 

  1. Βράζουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν και τις σουρώνουμε
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κύμινο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσινο τσίλι και το τζίντζερ
  3. Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι ρίχνουμε την ντομάτα, σωτάρουμε για ακόμα 2 με 3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά
  4. Αφήνουμε  λίγο να κρυώσει και  πολτοποιούμε στο μπλέντερ
  5. Βάζουμε τις φακές και το πολτοποιημένο μείγμα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό το τσίλι σε σκόνη, το γκάραμ μασάλα και το αλάτι, βράζουμε για 3-4 λεπτά
  6. Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

 

 

Αναρτήθηκε την 21 Sep στην κατηγορία 3. Κυρίως Πιάτα [vegan] / Β.Κυρίως Πιάτα / Ινδική Κουζίνα
Tags: