Home συνταγές Δ. Αρτύματα Garam Masala (Ινδικό μείγμα μπαχαρικών)

 

Υλικά

  • 4 κσ  κουταλιές κόλιαντρο
  • 1 κ.σ.  σπόρους κύμινο
  • 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι
  • 1 ½ κ.σ.  σπόρους μαύρου κύμινου (shahjeera)
  • 1 ½ κ.σ. ξηρό τζίντζερ
  • 4-5 σπόρους μαύρο κάρδαμο
  • 6-7 γαρίφαλα
  • 1 κομμάτι κανέλα
  • ¾ κ.γ. θρυμματισμένα φύλλα δάφνης

Προετοιμασία:

  1. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ψήνουμε όλα τα υλικά εκτός από το τζίντζερ.
  2. Όταν τα μπαχαρικά ψηθούν και σκουρύνουν τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Μόλις κρυώσουν τα αλέθουμε σε ένα μύλο του καφέ μέχρι να γίνουν σκόνη.
  4. Προσθέτουμε το τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά.
  5. Φυλάμε το μείγμα σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Αναρτήθηκε την 1 Jan στην κατηγορία Δ. Αρτύματα / Ινδική Κουζίνα
Tags: