Υλικά
- 1 φλιτζ. φακές
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ ψιλοκομμένο τζίντζερ
- 1 πράσινη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σπόρους κύμινο
- 1 κ.γ. γκάραμ μασάλα
- 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- αλάτι κατά βούληση
Προετοιμασία
- Βράζουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν και τις σουρώνουμε
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κύμινο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσινο τσίλι και το τζίντζερ
- Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι ρίχνουμε την ντομάτα, σωτάρουμε για ακόμα 2 με 3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πολτοποιούμε στο μπλέντερ
- Βάζουμε τις φακές και το πολτοποιημένο μείγμα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό το τσίλι σε σκόνη, το γκάραμ μασάλα και το αλάτι, βράζουμε για 3-4 λεπτά
- Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό