Υλικά
- 1/2 κιλό μπουκετάκια κουνουπιδιού
- 1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 1/2 κιλό πολύ ώριμες ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
- 1 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό λάδι
- 1 κ.γ. σπόρους κύμινου
- 1/2 κ.γ.τσίλι σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. γκάραμ μασάλα
- αλάτι κατά βούληση
Προετοιμασία
- Σεσταίνουμε το λάδι σε μία καταρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι, σωτάρουμε για ένα λεπτό το τζίντζερ, το σκόρδο και το κύμινο
- Προσθέτουμε τις πατάτες, το κουνουπίδι κι όλα τα μπαχαρικά, σωτάρουμε για άλλα 5 με 7 λεπτά
- Ρίχνουμε τη ντομάτα και χαμηλώνουμε τη φωτιά, μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό)
- Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με τον φρέσκο κόλιανδρο