aloo_gobi

Υλικά

  • 1/2 κιλό μπουκετάκια κουνουπιδιού
  • 1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1/2 κιλό πολύ ώριμες ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό λάδι
  • 1 κ.γ. σπόρους κύμινου
  • 1/2 κ.γ.τσίλι σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. γκάραμ μασάλα
  • αλάτι κατά βούληση

Προετοιμασία

  1. Σεσταίνουμε το λάδι σε μία καταρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι, σωτάρουμε για ένα λεπτό το τζίντζερ, το σκόρδο και το κύμινο
  2. Προσθέτουμε τις πατάτες, το κουνουπίδι κι όλα τα μπαχαρικά, σωτάρουμε για άλλα 5 με 7 λεπτά
  3. Ρίχνουμε τη ντομάτα και χαμηλώνουμε τη φωτιά, μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό)
  4. Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με τον φρέσκο κόλιανδρο