Υλικά
- 2 αβοκάντο
- 1/2 μάνγκο κομένο σε κύβους
- 3 κ.σ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/2 ντομάτα χωρίς τα σπόρια κομμένη σε κύβους
- 1 πιπεριά τσίλι χωρίς τα σπόρια ψιλοκομμένη ( αν σας αρέσουν τα πολύ καυτερά βαλτε και τα σπόρια, αν δεν θέλετε να είναι καυτερό καθόλου το γουακαμόλε χρησιμοποιήστε μία απλή πράσινη πιπεριά)
- 2 – 3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο (αν δεν σας αρέσει ο φρ. κόλιανδρος βάλτε μαϊντανό)
- χυμό από ένα λάιμ (αν δεν έχετε λάιμ βάλτε χυμό από ένα άγουρο λεμόνι ή και από ένα ώριμο)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. ξερό κόλιανδρο
- ελάχιστο κύμινο
- 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
- αλάτι κατά βούληση
Προετοιμασία
- Καθαρίζουμε τα αβοκάντος και τα βάζουμε σε ένα μπολ
- Τα λιώνουμε καλά με ένα πηρούνι
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά
Tips
- Παραδοσιακά οι Μεξικάνοι τρώνε το γουακαμόλε με τσιπς από καλαμπόκι (νάτσος) αλλά και πάνω σε ένα κρίθινο παξιμάδι είναι πολύ νόστιμο.
- για έξτρα άρωμα μπορείτε να βάλετε και λίγο από το ξύσμα της φλούδας του λάιμ/λεμονιού
- Οι ωμοφάγοι μπορούν τα το συνοδεύσουν με sticks καρότου