guakamole_mango2

Υλικά

  • 2 αβοκάντο
  • 1/2 μάνγκο κομένο σε κύβους
  • 3 κ.σ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/2  ντομάτα χωρίς τα σπόρια κομμένη σε κύβους
  • 1 πιπεριά τσίλι χωρίς τα σπόρια ψιλοκομμένη ( αν σας αρέσουν τα πολύ καυτερά βαλτε και τα σπόρια, αν δεν θέλετε να είναι καυτερό καθόλου το γουακαμόλε χρησιμοποιήστε μία απλή πράσινη πιπεριά)
  • 2 – 3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο (αν δεν σας αρέσει ο φρ. κόλιανδρος βάλτε μαϊντανό)
  • χυμό από ένα λάιμ (αν δεν έχετε λάιμ βάλτε χυμό από ένα άγουρο λεμόνι ή και από ένα ώριμο)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. ξερό κόλιανδρο
  • ελάχιστο κύμινο
  • 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι κατά βούληση

Προετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τα αβοκάντος και τα βάζουμε σε ένα μπολ
  2. Τα λιώνουμε καλά με ένα πηρούνι
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά

Tips

  1. Παραδοσιακά οι Μεξικάνοι τρώνε το γουακαμόλε με τσιπς από καλαμπόκι (νάτσος) αλλά και πάνω σε ένα κρίθινο παξιμάδι είναι πολύ νόστιμο.
  2. για έξτρα άρωμα μπορείτε να βάλετε και λίγο από το ξύσμα της φλούδας του λάιμ/λεμονιού
  3. Οι ωμοφάγοι μπορούν τα το συνοδεύσουν με sticks καρότου