Υλικά
- 2 φλιτζ. ρύζι
- 10 φλιτζ. νερό
- 1/3 κ.γ. αλάτι
- 1/2 λεμόνι (όχι τον χυμό του, ολόκληρο το λεμόνι)
Προετοιμασία
- Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το ρύζι και μπόλικο νερό, το ανακατεύουμε καλά μέχρι να θολώσει το νερό.
- Αδειάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες 2 φορές.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και βράζουμε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει.
- Αδειάζουμε την κατσαρόλα σε ένα τρυπητό και αφήνουμε το ρύζι 5 λεπτά να στεγνώσει πριν το σερβίρουμε.