Μαρινάδα

  • 2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2/3 φλιτζ. ηλιέλαιο
  • 2/3 φλιτζ ξύδι από κρασί
  • 2/3 φλιτζ. βαλσάμικο ξύδι
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μαύρο σουσάμι (μαυροκούκι)
  • αλάτι κατά βούληση

Λαχανικά

  • 1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτε
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2/3 φλιτζ. μπουκετάκια μπρόκολο
  • 2/3 φλιτζ. μπουκετάκια κουνουπίδι

Προετοιμασία

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε μία λεκανίτσα και ανακατεύουμε καλά.
  2. προσθέτουμε και τα λαχανικά.
  3. Αφήνουμε τα λαχανικά στην λεκανίτσα για μία μέρα (ανακατεύουμε ανά διαστήματα).
  4. Την επόμενη μέρα βάζουμε το τουρσί σε ένα βάζο με αεροστεγές καπάκι.
  5. Διατηρείται μέχρι 2 μήνες