Μαρινάδα
- 2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2/3 φλιτζ. ηλιέλαιο
- 2/3 φλιτζ ξύδι από κρασί
- 2/3 φλιτζ. βαλσάμικο ξύδι
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 2 κ.σ μουστάρδα
- 2 κ.σ. μαύρο σουσάμι (μαυροκούκι)
- αλάτι κατά βούληση
Λαχανικά
- 1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτε
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2/3 φλιτζ. μπουκετάκια μπρόκολο
- 2/3 φλιτζ. μπουκετάκια κουνουπίδι
Προετοιμασία
- Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε μία λεκανίτσα και ανακατεύουμε καλά.
- προσθέτουμε και τα λαχανικά.
- Αφήνουμε τα λαχανικά στην λεκανίτσα για μία μέρα (ανακατεύουμε ανά διαστήματα).
- Την επόμενη μέρα βάζουμε το τουρσί σε ένα βάζο με αεροστεγές καπάκι.
- Διατηρείται μέχρι 2 μήνες