Home συνταγές 2.Συνταγές για χορτοφάγους (vegans) 1.Ντιπ / ορεκτικά [vegan] Σούπα με Καρέλα και Κολοκυθοκορφάδες [VEGAN]

Υλικά

  • 3 μέτρια καρέλα κομμένα σε χοντρές ροδέλες(θα τα βρείτε σε καταστήματα με Ασιατικά προϊόντα)
  • 10 κολοκυθοκορφάδες
  • 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά τσίλι χωρίς τα σπόρια ψιλοκομμένη
  • χυμό από μισό λάιμ ή λεμόνι
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 πρέζα τριμμένο ξερό κόλιανδρο
  • 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
  • 1 πρέζα θυμάρι
  • 3 –  4 σπασμένα κάρδαμα
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει περίπου ένα λίτρο νερό
  2. Μόλις πάρει βράσει βάζουμε τις πατάτες και μόλις μαλακώσουν λίγο ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα καρυκεύματα
  3. 5 λεπτά πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά βάζουμε  το ελαιόλαδο, τον χυμό από το λάιμ, αλάτι και πιπέρι