Υλικά
- 3 μέτρια καρέλα κομμένα σε χοντρές ροδέλες(θα τα βρείτε σε καταστήματα με Ασιατικά προϊόντα)
- 10 κολοκυθοκορφάδες
- 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 πιπεριά τσίλι χωρίς τα σπόρια ψιλοκομμένη
- χυμό από μισό λάιμ ή λεμόνι
- 1 πρέζα κύμινο
- 1 πρέζα τριμμένο ξερό κόλιανδρο
- 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
- 1 πρέζα θυμάρι
- 3 – 4 σπασμένα κάρδαμα
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει περίπου ένα λίτρο νερό
- Μόλις πάρει βράσει βάζουμε τις πατάτες και μόλις μαλακώσουν λίγο ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα καρυκεύματα
- 5 λεπτά πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό από το λάιμ, αλάτι και πιπέρι