Σπιτική σοκολάτα με στέβια και βούτυρο καρύδας!
Τόσο υγιεινή και νόστιμη δεν θα τη βρείτε πουθενά στο εμπόριο.
Με τόσο γεμάτη γεύση που δε θα χρειάζεσται πάνω από 2-3 κομματάκια για να ικανοποιήσεται την αστείρευτη όρεξή σας για σοκολάτα..!
Υλικά
- 300 gr βιολογικό κακάο
- 300 gr βούτυρο καρύδας
- 250 gr περίπου στέβια (παίρνω την deligiostevia γιατί έχω δει ότι δεν πικρίζει)
- 1 πρέζα αλάτι
- προαιρετικά ξύσμα 1 μεγάλου ακέρωτου λεμονιού
- 10 κουταλιές νερό
Παρασκευή
- Ζεσταίνουμε ελαφρά το νερό με το βούτυρο και προσθέτουμε τη στέβια και ανακατεύουμε αρκετή ώρα μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε το αλάτι και αν επιθυμούμε το ξύσμα.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το κακάο λιώνοντάς το με πιρούνι. Ότα μπεί όλο το κακάο πλάθουμε με το χέρι το χλιαρό μείγμα μέχρι να πάρουμε μια μαλακή χλιαρή πάστα.
- Προσθέτουμε αν θέλουμε χονδροκομμένους ξηρούς καρπούς και απλώνουμε το μείγμα σε μικρή χαμηλή φόρμα.
- Κόβουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα σε μικρά τετράγωνα και αφήνουμε στο ωυγείο για 1 ώρα περίπου.
Διατηρείται στο ψυγείο και παρ’ ότι ακούγεται ακριβή, στην πραγματικότητα μας ικανοποιεί πολύ περισσότερο απ’ ότι αν αγοράζαμε σοκολάτες εμπορίου με τα αντίστοιχα χρήματα.
Α.Χ.