Σπιτική σοκολάτα με στέβια και βούτυρο καρύδας!

Τόσο υγιεινή και νόστιμη δεν θα τη βρείτε πουθενά στο εμπόριο.

Με τόσο γεμάτη γεύση που δε θα χρειάζεσται πάνω από 2-3 κομματάκια για να ικανοποιήσεται την αστείρευτη όρεξή σας  για σοκολάτα..!

Υλικά

  • 300 gr βιολογικό κακάο
  • 300 gr βούτυρο καρύδας
  • 250 gr περίπου στέβια (παίρνω την deligiostevia γιατί έχω δει ότι δεν πικρίζει)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • προαιρετικά ξύσμα 1 μεγάλου ακέρωτου λεμονιού
  • 10 κουταλιές νερό

Παρασκευή

  1. Ζεσταίνουμε ελαφρά το νερό με το βούτυρο και προσθέτουμε τη στέβια και ανακατεύουμε αρκετή ώρα μέχρι να λιώσει.
  2. Προσθέτουμε το αλάτι και αν επιθυμούμε το ξύσμα.
  3. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το κακάο λιώνοντάς το με πιρούνι. Ότα μπεί όλο το κακάο πλάθουμε με το χέρι το χλιαρό μείγμα μέχρι να πάρουμε μια μαλακή χλιαρή πάστα.
  4. Προσθέτουμε αν θέλουμε χονδροκομμένους ξηρούς καρπούς και απλώνουμε το μείγμα σε μικρή χαμηλή φόρμα.
  5. Κόβουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα σε μικρά τετράγωνα και αφήνουμε στο ωυγείο για 1 ώρα περίπου.

Διατηρείται στο ψυγείο και παρ’ ότι ακούγεται ακριβή, στην πραγματικότητα μας ικανοποιεί πολύ περισσότερο απ’ ότι αν αγοράζαμε σοκολάτες εμπορίου με τα αντίστοιχα χρήματα.

Α.Χ.