Home συνταγές 2.Συνταγές για χορτοφάγους (vegans) 2. Σαλάτες - vegan Πράσινη σαλάτα με σπανάκι και γκρέιπ φρουτ!

Μια μεγάλη τέτοια σαλάτα θα μπορούσε να είναι κι ένα πλήρες γεύμα!

Υλικά

  • 300 gr φύλλα σπανάκι
  • 2 γκρέιπ φρουτ
  • 1 χούφτα δυόσμο
  • 30 gr κουκουνάρι

σάλτσα αβοκάντο

  • 1/2 ώριμο αβοκάντο
  • 6-7 φύλα δυόσμου
  • χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι
  • αλατοπίπερο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Παρασκευή 

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα από το σπανάκι.
  2. Φιλετάρουμε τα γκρέιπ φρουτ και τα προσθέτουμε στο σπανάκι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε με τη σάλτσα αβοκάντο.

σάλτσα

Χτυπάμε τα υλικά με 1/2 ποτήρι νερό ή χυμό καρότου μέχρι η σάλτσα να γίνει εντελώς απαλή. Διατηρούμε στο ψυγείο.

TIP

Για να φιλετάρουμε τα γκρέιπ φρουτ αλλά και όλα τα εσπεριδοειδή ακολουθούμε τα εξής.

  • Καθαρίζουμε με μαχαίρι τη φλούδα τόσο βαθειά ώστε να φανεί η σάρκα του φρούτου.
  • Κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια που φαίνονται.
  • Κόβουμε κάθετα με το μαχαίρι δίπλα από τη μεμβράνη κάθε φέτας και αφαιρούμε ένα-ένα το κάθε φιλετάκι, κατεβάζοντας πρώτα τη μεμβράνη που φαίνεται και κατόπιν την εσωτερική.
  • Συνεχίζουμε μέχρι να πάρουμε όλα τα φιλέτα, στην ουσία αυτό που μένει είναι οι αδιάλυτες ίνες του φρούτου, ότι θα πετάγαμε δηλ. αν το κάναμε χυμό.

Α.Χ.