Μια μεγάλη τέτοια σαλάτα θα μπορούσε να είναι κι ένα πλήρες γεύμα!
Υλικά
- 300 gr φύλλα σπανάκι
- 2 γκρέιπ φρουτ
- 1 χούφτα δυόσμο
- 30 gr κουκουνάρι
σάλτσα αβοκάντο
- 1/2 ώριμο αβοκάντο
- 6-7 φύλα δυόσμου
- χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι
- αλατοπίπερο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Παρασκευή
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα από το σπανάκι.
- Φιλετάρουμε τα γκρέιπ φρουτ και τα προσθέτουμε στο σπανάκι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε με τη σάλτσα αβοκάντο.
σάλτσα
Χτυπάμε τα υλικά με 1/2 ποτήρι νερό ή χυμό καρότου μέχρι η σάλτσα να γίνει εντελώς απαλή. Διατηρούμε στο ψυγείο.
TIP
Για να φιλετάρουμε τα γκρέιπ φρουτ αλλά και όλα τα εσπεριδοειδή ακολουθούμε τα εξής.
- Καθαρίζουμε με μαχαίρι τη φλούδα τόσο βαθειά ώστε να φανεί η σάρκα του φρούτου.
- Κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια που φαίνονται.
- Κόβουμε κάθετα με το μαχαίρι δίπλα από τη μεμβράνη κάθε φέτας και αφαιρούμε ένα-ένα το κάθε φιλετάκι, κατεβάζοντας πρώτα τη μεμβράνη που φαίνεται και κατόπιν την εσωτερική.
- Συνεχίζουμε μέχρι να πάρουμε όλα τα φιλέτα, στην ουσία αυτό που μένει είναι οι αδιάλυτες ίνες του φρούτου, ότι θα πετάγαμε δηλ. αν το κάναμε χυμό.
Α.Χ.