Με όποιο τρόπο κι αν διαλέξετε να τη σερβίρετε θάχει την ίδια δροσερή, νόστιμη, λεμονάτη, ελαφρά πικάντικη γεύση και πολυποίκιλη υφή.
Υλικά για 1 κορμό 30cm περίπου
- 4 μέτριες πατάτες
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/3 κόκκινης πιπεριάς σε μικρά καρέ
- 1/2 αβοκάντο σε μικρά καρέ
- 1 χούφτα φρεσκοβρασμένο καλαμπόκι ή κατεψυγμένο
- 4 λιαστές τομάτες σε μικρά καρέ
- 5-6 ελιές Καλαμών
- 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 6-7 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- αλατοπίπερο
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές άσπρο μπαλσάμικο ξύδι
- προαιρετικά 4 αυγά καλά βρασμένα
Παρασκευή
- Βράζουμε τις πατάτες με το φλούδι, τις ξεφλουδίζουμε και τις σπάμε με το πιρούνι χωρίς να τις λιώσουμε εντελώς.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε το μείγμα της πατατοσαλάτας σε λαδόκολλα ή μεμβράνη ή σε στρωμένη με μεμβράνη μακρόστενη φόρμα για κέικ και αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
- Κόβουμε τον κορμό σε φέτες και σερβίρουμε με καλά χτυπημένο λαδολέμονο.
Α.Χ.