Με όποιο τρόπο κι αν διαλέξετε να τη σερβίρετε θάχει την ίδια δροσερή, νόστιμη, λεμονάτη, ελαφρά πικάντικη γεύση και πολυποίκιλη υφή.

Υλικά για 1 κορμό 30cm περίπου

  • 4 μέτριες πατάτες
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/3 κόκκινης πιπεριάς σε μικρά καρέ
  • 1/2  αβοκάντο σε μικρά καρέ
  • 1 χούφτα φρεσκοβρασμένο καλαμπόκι ή κατεψυγμένο
  • 4 λιαστές τομάτες σε μικρά καρέ
  • 5-6 ελιές Καλαμών
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 6-7 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • αλατοπίπερο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές άσπρο μπαλσάμικο ξύδι
  • προαιρετικά 4 αυγά καλά βρασμένα

Παρασκευή

  1. Βράζουμε τις πατάτες με το φλούδι, τις ξεφλουδίζουμε και τις σπάμε με το πιρούνι χωρίς να τις λιώσουμε εντελώς.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  3. Στρώνουμε το μείγμα της πατατοσαλάτας σε λαδόκολλα ή μεμβράνη ή σε στρωμένη με μεμβράνη μακρόστενη φόρμα για κέικ και αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
  4. Κόβουμε τον κορμό σε φέτες και σερβίρουμε με καλά χτυπημένο λαδολέμονο.

 

Α.Χ.