Υλικά
- 5 κολοκυθάκια
- 2 μικρές πατάτες
- 2 αυγά
- 1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο, μαϊντανό και άνηθο
- 1/2 φλυτζάνι καλαμποκάλευρο
- αλατοπίπερο
σάλτσα δυόσμου
- 200 gr γιαούρτι (όχι επιδόρπιο γιαουρτιού)
- 1-2 σκελίδες ψιλοτριμμένο σκόρδο
- χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
- αλατοπίπερο
- 4 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
- 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
Παρασκευή
- Τρίβουμε στη χονδρή πλευρά του τρίφτη τα κολοκυθάκια και τις πατάτες, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε χωρίς να τα πιέζουμε.
- Αλευρώνουμε με καλαμποκάλευρο και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά στην αρχή, όταν αρχίζουν να παίρνουν χρώμα μετριάζουμε τη θερμοκρασία.
- Ακουμπάμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε χαρτί κουζίνας και τους μεταφέρουμε σε πιατέλα μετά από 2′-3′ για να διατηρηθούν τραγανοί.
- Σερβίρουμε με τζατζίκι, γιαούρτι ή σάλτσα δυόσμου.
σάλτσα δυόσμου
- Ψιλοτρίβουμε το σκόρδο και ψιλοκόβουμε το δυόσμο.
- Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο.
TIP
Το μείγμα είναι μαλακό και σχετικά αραιό, καλό είναι παρ’ όλ’ αυτά να μην προσθέσουμε παραπάνω αλεύρι, αλευρώνουμε καλά με το καλαμποκάλευρο και ακουμπάμε με προσοχή στο λάδι.
Α.Χ.