Υλικά για 6 φωλιές
- 2 φλυτζάνια φύτρα φαγόπυρου
- 100 gr σπασμένο λιναρόσπορο
- 5-6 λιαστά τοματάκια
- 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλατοπίπερο
- 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
- σαλάτα της επιλογής μας
Παρασκευή
- Περνάμε στο μούλτι όλα τα υλικά, εκτός από το λιναρόσπορο, μέχρι σχεδόν να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το λιναρόσπορο και “πλάθουμε” ένα αρκετά σταθερό μείγμα.
- Διαλέγουμε μικρά μπωλ, τα τουμπάρουμε, εφαρμόζουμε μικρά κομμάτια λαδόκολλας και απλώνουμε επάνω χοντρά φύλλα από το “ζυμάρι” που έχουμε ετοιμάσει.
- Αφήνουμε στον αφυγραντή ή στους 50 βαθμούς σε φούρνο με αέρα, με μισάνοιχτη πόρτα για 4-5 ώρες. Αφαιρούμε τα μπωλ και τις λαδόκολλες και αφήνουμε τις φωλιές για 3-4 ώρες ακόμα.
- Αφήνουμε τις φωλιές να κρυώσουν, τις γεμίζουμε με τη σαλάτα της επιλογής μας και σερβίρουμε.
Α.Χ.