Υλικά
ζύμη
- 300 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 gr βούτυρο
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- νερό
γέμιση
- 200 gr ανθότυρο
- 1 αυγό
- 1/4 φλυτζάνι γάλα
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα
Παρασκευή
- Λιώνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να πάρουμε μαλακή ζύμη, ζυμώνουμε ελαφρά και αφήνουμε το μείγμα 1/2 ώρα σκεπασμένο με μεμβράνη.
- Λιώνουμε με πιρούνι τον ανθότυρο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ομοιόμορφο μείγμα.
- Απλώνουμε σε χονδρό φύλλο τη ζύμη και με τη βοήθεια ενός μικρού πιάτου κόβουμε ανάλογα στρογγυλά φύλλα.
- Προσθέτουμε στο κέντρο κάθε φύλλου μια κουταλιά γέμιση και κλείνουμε περιφερειακά, “τσιμπώντας” το διαδοχικά.
- Πασπαλίζουμε το μείγμα του ανθότυρου με ζάχαρη και κανέλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20′-30′.
Α.Χ.