Μαγειρεύουμε τις φακές με όποιον τρόπο μας αρέσει και στο σερβίρισμα συμπληρώνουμε τα καραμελωμένα κρεμμυδάκια.
Υλικά για 4 μερίδες
- 12-16 κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
- 2-3 κουταλιές ξύδι ή μπαλσάμικο
- αλατοπίπερο
- 1 γεμάτη κουταλιά καστανή ζάχαρη.
Παρασκευή
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια προσέχοντας να μην τα αφήσουμε χαραγμένα ώστε να μη “ξεφλουδίζουν” κατά το μαγείρεμα.
- Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και σβήνουμε με το ξύδι.
- Καλύπτουμε με νερό τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να ψηθούν.
- Όταν μείνουν με το λάδι τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, αφήνουμε να γλασσαριστούν και να καραμελώσουν και αποσύρουμε.
Α.Χ.