Home συνταγές 4.Ελληνική Κουζίνα 3. Κυρίως Πιάτα Φακές με καραμελωμένα κρεμμυδάκια.

Μαγειρεύουμε τις φακές με όποιον τρόπο μας αρέσει και στο σερβίρισμα συμπληρώνουμε τα καραμελωμένα κρεμμυδάκια.

Υλικά για 4 μερίδες

  • 12-16 κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 2-3 κουταλιές ξύδι ή μπαλσάμικο
  • αλατοπίπερο
  • 1 γεμάτη κουταλιά καστανή ζάχαρη.

Παρασκευή

  1. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια προσέχοντας να μην τα αφήσουμε χαραγμένα ώστε να μη “ξεφλουδίζουν” κατά το μαγείρεμα.
  2. Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και σβήνουμε με το ξύδι.
  3. Καλύπτουμε με νερό τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να ψηθούν.
  4. Όταν μείνουν με το λάδι τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, αφήνουμε να γλασσαριστούν και να καραμελώσουν και αποσύρουμε.

 

Α.Χ.