Υλικά για 20 περίπου μπουκιές
- 2 φύλλα φύκι Νόρι
- 1 φλυτζάνι φύτρα Α-Α
- 1/3 φλυτζανιού σουσάμι
- 1/2 ώριμο αβοκάντο
- 1/4 αγγούρι
- μερικές λεπτές λωρίδες κόκκινης πιπεριάς
- χυμό 1 λεμονιού
- σάλτσα σόγιας ή ταμάρι
Παρασκευή
- Ανακατεύουμε το σουσάμι, τα φύτρα, 2 κουταλιές σάλτσα, το μισό χυμό και απλώνουμε στο 1/3 περίπου της επιφάνειας του φυκιού.
- Κόβουμε σε 6 περίπου λεπτές λωρίδες το αβοκάντο, το αγγούρι και στρώνουμε τα λαχανικά κατά μήκος του φυκιού.
- Ρολλάρουμε και κόβουμε σε μπουκιές.
- Σερβίρουμε με σόγια ή ταμάρι.
TIP
Στη συνταγή Νόρι Μάκι. Χορτοφαγικό σούσι υπάρχουν κι άλλες πληροφορίες για τα χορτοφαγικά σούσι.
Α.Χ.