Υλικά για 20 περίπου μπουκιές

  • 2 φύλλα φύκι Νόρι
  • 1 φλυτζάνι φύτρα Α-Α
  • 1/3 φλυτζανιού σουσάμι
  • 1/2 ώριμο αβοκάντο
  • 1/4 αγγούρι
  • μερικές λεπτές λωρίδες κόκκινης πιπεριάς
  • χυμό 1 λεμονιού
  • σάλτσα σόγιας ή ταμάρι

Παρασκευή

  1. Ανακατεύουμε το σουσάμι, τα φύτρα, 2 κουταλιές σάλτσα, το μισό χυμό και απλώνουμε στο 1/3 περίπου της επιφάνειας του φυκιού.
  2. Κόβουμε σε 6 περίπου λεπτές λωρίδες το αβοκάντο, το αγγούρι και στρώνουμε τα λαχανικά κατά μήκος του φυκιού.
  3. Ρολλάρουμε και κόβουμε σε μπουκιές.
  4. Σερβίρουμε με σόγια ή ταμάρι.

TIP

Στη συνταγή Νόρι Μάκι. Χορτοφαγικό σούσι υπάρχουν κι άλλες πληροφορίες για τα χορτοφαγικά σούσι.

Α.Χ.