Κυρίως ωμοφαγικό πιάτο ή πλούσια σαλάτα για όλους!
Υλικά για 1 μεγάλη σαλάτα
1 φλυτζάνι φύτρα ρεβυθιών 3 ημερών
1/2 φλυτζάνι μέτρια κομμένο σπανάκι
1/2 φλυτζάνι μέτρια κομμένη ρόκα
1/2 κουταλάκι γλυκάνισο
1 πρέζα θυμάρι ξερό
1 πορτοκάλι κομμένο σε φιλέτα
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
1 κουταλάκι ψιλοτριμμένο τσίντζερ
για τη σάλτσα
χυμό από 1 πορτοκάλι και 1/2 λεμόνι
1 κουταλιά πετιμέζι ή μέλι
αλάτι
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
Παρασκευή
Προετοιμάζουμε τα υλικά, τα ανακατεύουμε ελαφρά, περιλούζουμε με τη σάλτσα και αφήνουμε τη σαλάτα για 5′-10′ να μαριναριστεί.
Α.Χ.