Υλικά
- 300 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 130 gr τρίμμα καρύδας
- 4 αυγά
- 170 gr βούτυρο
- 200 gr ζάχαρη
- 180 gr γάλα
- 3 βανίλιες ή 1 φασόλι βανίλιας
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 πρέζα αλάτι
για το σιρόπι
- 2 φλυτζάνια χυμό πορτοκάλι
- 1 και 1/3 φλυτζάνι ζάχαρη
για το γαρνίρισμα: σαντιγύ ή τρίμμα καρύδας
- Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τους κρόκους με το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε το γάλα με τα μυρωδικά στο μείγμα των κρόκων, το αλεύρι κοσκινιστό και την καρύδα. χτυπώντας για λίγο με το μίξερ.
- Με σπάτουλα ή μαρίς ανακατεύουμε ελαφρά τη μαρέγκα με το μείγμα.
- Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 40′ περίπου στους 170 βαθμούς.
- Αφήνουμε το κέικ ινδοκάρυδο να κρυώσει και ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό σιγά-σιγά αφού το έχουμε βράσει για 10′ περίπου.
Α.Χ.