Υλικά

  • 300 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 130 gr τρίμμα καρύδας
  • 4 αυγά
  • 170 gr βούτυρο
  • 200 gr ζάχαρη
  • 180 gr γάλα
  • 3 βανίλιες ή 1 φασόλι βανίλιας
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 πρέζα αλάτι

για το σιρόπι

  • 2 φλυτζάνια χυμό πορτοκάλι
  • 1 και 1/3 φλυτζάνι ζάχαρη

για το γαρνίρισμα: σαντιγύ ή τρίμμα καρύδας

Παρασκευή

  1. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τους κρόκους με το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  2. Προσθέτουμε το γάλα με τα μυρωδικά στο μείγμα των κρόκων, το αλεύρι κοσκινιστό και την καρύδα. χτυπώντας για λίγο με το μίξερ.
  3. Με σπάτουλα ή μαρίς ανακατεύουμε ελαφρά τη μαρέγκα με το μείγμα.
  4. Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 40′ περίπου στους 170 βαθμούς.
  5. Αφήνουμε το κέικ ινδοκάρυδο να κρυώσει και ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό σιγά-σιγά αφού το έχουμε βράσει για 10′ περίπου.

Α.Χ.