Υλικά για 12 ντολμαδάκια
- 12 μεγάλα φύλλα σπανάκι ή μαρούλι
- 1 φλυτζάνι φύτρα φακής 5 ημερών ή φαγόπυρου 2 ημερών
- 3 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
- 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μάραθο
- 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
- 5 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- αλατοπίπερο
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- χυμό 1/2 λεμονιού
για την κρέμα
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 1/4 από μέτριο αγγούρι
- χυμό από 1 μεγάλο ζουμερό λεμόνι
- 1 κουταλάκι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
- αλατοπίπερο
Παρασκευή
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και γεμίζουμε τα φύλλα όπως θα γεμίζαμε τα κλασσικά ντολμαδάκια, στερεώνοντάς τα με οδοντογλυφίδες για να μην ανοίγουν.
- Περνάμε από το μούλτι τα υλικά της κρέμας, εκτός από την πιπεριά και τον άνηθο,μέχρι να πάρουμε ένα βελούδινο αποτέλεσμα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και καλύπτουμε τα ντολμαδάκια.
Α.Χ.