Υλικά για 2 μερίδες
για τη βάση
- 1 φλυτζάνι φύτρα φαγόπυρου 1 ημέρας
- 1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 2 κουταλιές σπασμένο λιναρόσπορο
για τη γέμιση
- 8 μέτρια μανιτάρια σαμπινιόν
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές σουσάμι
Παρασκευή
- Βάζουμε στο μούλτι πρώτα το μαϊντανό, το φαγόπυρο, τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να σπάσουν οι σπόροι και να πάρουμε μια αρκετά σταθερή πάστα.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα, δίνοντας το σχήμα που προτιμάμε, σε πάχος 1 cm περίπου.
- Στεγνώνουμε το μείγμα σε αφυγραντή ή σε φούρνο με αέρα στους 50 βαθμούς με μισάνοιχτη πόρτα για 8 ώρες περίπου, γυρνώντας και από τις 2 πλευρές.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Αφήνουμε για 1 ώρα περίπου να μαριναριστούν και να μαλακώσουν.
- Απλώνουμε το μείγμα των μανιταριών πάνω στην τάρτα και σερβίρουμε.
Α.Χ.