Υλικά για 2 ατομικές σαλάτες
- 1 φλυτζάνι φύτρα ρεβυθιών 2 ημερών
- 2 φλυτζάνια ψιλοκομμένο σπανάκι
- 1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 μαραθόριζα σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένες άγριες καυκαλίδες
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες
για τη βινεγκρέτ
- 1/4 φλυτζ. χυμό λεμόνι
- 3 κουταλιές μπαλσάμικο ξύδι
- αλατοπίπερο
- 1/5 φλυτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά μέλι
Παρασκευή
- Προετοιμάζουμε τα φύτρα και όλα τα λαχανικά.
- Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά και τα περιλούζουμε με τη βινεγκρέτ.
- Σερβίρουμε μοιράζοντας σε 1 μεγάλη ή 2 μικρότερες ατομικές σαλατιέρες.
TIPS
- Από τις αρχές του Χειμώνα μέχρι τις αρχές του Καλοκαιριού, βρίσκουμε καυκαλίδες στα χωράφια . Η διαφορά στη γεύση και τη μυρωδιά τους σε σχέση με τις καλλιεργημένες καυκαλίδες που πωλούνται στη λαϊκή και στα σούπερ μάρκετ, είναι μεγάλη.
- Καλό είναι για τα φύτρα να χρησιμοποιούμε βιολογικούς σπόρους.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για φύτρα, βρασμένα ρεβύθια.
Α.Χ.