Υλικά για 6 αγγινάρες
- 1 αβοκάντο
- 1 μικρό καρότο ψιλοτριμμένο
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/3 φλυτζανιού καλαμπόκι
- 3 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
- χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι
- αλατοπίπερο
Παρασκευή
- Καθαρίζουμε τις αγγινάρες και τις περνάμε με λεμόνι.
- Σε στεγνό μούλτι κονιορτοποιούμε τα κάσιους.
- Λιώνουμε στο μούλτι το καλαμπόκι και προσθέτουμε το αβοκάντο και το χυμό λεμονιού, πολτοποιούμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε μπωλ.
- Προσθέτουμε τα κάσιους, τον άνηθο, το κρεμμυδάκι, το καρότο, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Γεμίζουμε τις αγγινάρες και σερβίρουμε.
ΤIPS
- Για να μη μαυρίσουν οι αγγινάρες τις περνάμε με μπόλικο λεμόνι και μέχρι να τελειώσουμε το καθάρισμα, τις αφήνουμε μέσε σε κρύο νερό με λεμόνι.
- Αν θέλουμε την ωμοφαγική εκδοχή της συνταγής, αφήνουμε τις αγγινάρες στο λεμονόνερο για 2-3 ώρες.
- Αν τις προτιμάμε βρασμένες, τις αφήνουμε για λίγη ώρα, τόσο ώστε να κρατάνε λίγο και τις περνάμε από κρύο νερό.
- Μπορούμε ακόμα να τις περάσουμε από νερό που βράζει, να τις κρυώσουμε με νερό, αφού τις σκουπίσουμε να τις σωτάρουμε και να τις σβήσουμε με λεμόνι.
- Σε κάθε περίπτωση φροντίζουμε να τις αλατίσουμε.
- Αν στην κρέμα της γέμισης προσθέσουμε καυτερή πιπεριά, μπορούμε να πάρουμε πικάντικο ντιπ για στικς λαχανικών ή ότι άλλο προτιμάμε!
Α.Χ.