Home συνταγές 2.Συνταγές για χορτοφάγους (vegans) 1.Ντιπ / ορεκτικά [vegan] Αγγινάρες γεμιστές με κρέμα από λαχανικά και κάσιους.

Υλικά για 6 αγγινάρες

  • 1 αβοκάντο
  • 1 μικρό καρότο ψιλοτριμμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλυτζανιού καλαμπόκι
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
  • χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι
  • αλατοπίπερο

Παρασκευή

  1. Καθαρίζουμε τις αγγινάρες και τις περνάμε με λεμόνι.
  2. Σε στεγνό μούλτι κονιορτοποιούμε τα κάσιους.
  3. Λιώνουμε στο μούλτι το καλαμπόκι και προσθέτουμε το αβοκάντο και το χυμό λεμονιού, πολτοποιούμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε μπωλ.
  4. Προσθέτουμε τα κάσιους, τον άνηθο, το κρεμμυδάκι, το καρότο, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  5. Γεμίζουμε τις αγγινάρες και σερβίρουμε.

ΤIPS

  • Για να μη μαυρίσουν οι αγγινάρες τις περνάμε με μπόλικο λεμόνι και μέχρι να τελειώσουμε το καθάρισμα, τις αφήνουμε μέσε σε κρύο νερό με λεμόνι.
  • Αν θέλουμε την ωμοφαγική εκδοχή της συνταγής, αφήνουμε τις αγγινάρες στο λεμονόνερο για 2-3 ώρες.
  • Αν τις προτιμάμε βρασμένες, τις αφήνουμε για λίγη ώρα, τόσο ώστε να κρατάνε λίγο και τις περνάμε από κρύο νερό.
  • Μπορούμε ακόμα να τις περάσουμε από νερό που βράζει, να τις κρυώσουμε με νερό, αφού τις σκουπίσουμε να τις σωτάρουμε και να τις σβήσουμε με λεμόνι.
  • Σε κάθε περίπτωση φροντίζουμε να τις αλατίσουμε.
  • Αν στην κρέμα της γέμισης προσθέσουμε καυτερή πιπεριά, μπορούμε να πάρουμε πικάντικο ντιπ για στικς λαχανικών ή ότι άλλο προτιμάμε!

Α.Χ.