- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλινο
- ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
- 1 κ.γ. ταμπάσκο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. λάδι τρούφας
- 100 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι-πιπέρι
Προετοιμασία
- Σωτάρουμε για 2-3 λεπτά σε μία κατσαρόλα τις γλυκοπατάτες, το τζίντζερ και το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε νερό, το σέλινο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες.
- Πολτοποιούμε μέ ένα πίμερ ή μπλέντερ.
- Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, το ταμπάσκο, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Στο σερβίρισμα ρίχνουμε σε κάθε πιάτο λίγες σταγόνες λάδι τρούφας και 1-2 κ.σ. γκοργκοντζόλα.