Home συνταγές 1. συνταγές για γαλακτοχορτοφάγους (vegetarians) Η γρίππη Σούπες κατεργάζεται “4″ [Γλυκοπατάτα με Λάδι Τρούφας και Γκοργκοντζόλα]

Υλικά

  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλινο
  • ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 κ.γ. ταμπάσκο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. λάδι τρούφας
  • 100 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι-πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Σωτάρουμε για 2-3 λεπτά σε μία κατσαρόλα τις γλυκοπατάτες, το τζίντζερ και το κρεμμύδι.
  2. Προσθέτουμε νερό, το σέλινο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες.
  3. Πολτοποιούμε μέ ένα πίμερ ή μπλέντερ.
  4. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, το ταμπάσκο, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  5. Στο σερβίρισμα ρίχνουμε σε κάθε πιάτο λίγες σταγόνες λάδι τρούφας και 1-2 κ.σ. γκοργκοντζόλα.