Υλικά
- 1/2 φλυτζάνι μουσκεμένα κάσιους
- 1/3 φλυτζανιού νερό
- χυμό 1πό 1 1/2 λεμόνι
- χυμό από 1/2 πορτοκάλι
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
- αλατοπίπερο
- βιολογικό σπορέλαιο
- 1 κουταλάκι αποξηραμένο δυόσμο
Παρασκευή
- Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να λιώσουν τελείως τα κάσιους με το νερό. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τα χτυπάμε .
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και προσθέτουμε το λάδι σε πάχος κλωστής, μέχρι να πήξει και να αποκτήσει την υφή της μαγιονέζας. Θα χρειαστεί περίπου 350 ml.
- Προσθέτουμε τον ξερό δυόσμο καλοτριμμένο, ελέγχουμε τη γεύση, διορθώνουμε και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
TIPS
- Χρησιμοποιούμε ελαφρύ καλό σπορέλαιο για να μη μυρίζει βαριά με το ελαιόλαδο.
- Η μαγιονέζα με κάσιους παίρνει τη θέση της συμβατικής σε όποια παρασκευή θέλουμε: σαλάτες, σάντουιτς, κ.λ.π.
Α.Χ.