Υλικά

  • 1/2 φλυτζάνι μουσκεμένα κάσιους
  • 1/3 φλυτζανιού νερό
  • χυμό 1πό 1 1/2 λεμόνι
  • χυμό από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • αλατοπίπερο
  • βιολογικό σπορέλαιο
  • 1 κουταλάκι αποξηραμένο δυόσμο

Παρασκευή

  1. Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να λιώσουν τελείως τα κάσιους με το νερό. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τα χτυπάμε .
  2. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και προσθέτουμε το λάδι σε πάχος κλωστής, μέχρι να πήξει και να αποκτήσει την υφή της μαγιονέζας. Θα χρειαστεί περίπου 350 ml.
  3. Προσθέτουμε τον ξερό δυόσμο καλοτριμμένο, ελέγχουμε τη γεύση, διορθώνουμε και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

TIPS

  • Χρησιμοποιούμε ελαφρύ καλό σπορέλαιο για να μη μυρίζει βαριά με το ελαιόλαδο.
  • Η μαγιονέζα με κάσιους παίρνει τη θέση της συμβατικής σε όποια παρασκευή θέλουμε: σαλάτες, σάντουιτς, κ.λ.π.

Α.Χ.