Home Σεμινάρια υγιεινής μαγειρικής Πατισσερί, κρέμα ζαχαροπλαστικής.

 κρέμα ζαχαροπλαστικής (πατισσερί)

Υλικά

  • 200 gr γάλα
  • 200 gr κρ. γάλακτος
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • 1/2 φασολάκι ή εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά αλεύρι

Παρασκευή

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα και τη βανίλια. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι με το c.f. κοσκινίζοντάς τα.
  2. Μόλις βράσει το μείγμα του γάλακτος κατεβάζουμε από την εστία και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών χτυπώντας συγχρόνως με το μίξερ ή με το σύρμα, ώστε να μην σβωλιάσει.
  3. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στην εστία και αφήνουμε να βράσει για 1-2′ ακόμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  4. Κατεβάζουμε και καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη για να μην κάνει πέτσα. Μπορούμε να βάλουμε την κατσαρόλα μέσα σε μια μεγαλύτερη με κρύο νερό για να κρυώσει γρήγορα.
TIP
  • Στην κρέμα ζαχαροπλαστικής μπορούμε να προσθέσουμε αρώματα από πορτοκάλι, λεμόνι, κακάο, κουβερτούρα, λικέρ ή να ενσωματώσουμε φρέσκα φρούτα και να διαμορφώσουμε τη γεύση που χρειαζόμαστε.
  • Διατηρείται στη κατάψυξη και όταν τη χρειαστούμε την αφήνουμε στη συντήρηση μέχρι να ξεπαγώσει και τη χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει.

Α.Χ.