κρέμα ζαχαροπλαστικής (πατισσερί)
Υλικά
- 200 gr γάλα
- 200 gr κρ. γάλακτος
- 3 κουταλιές ζάχαρη
- 1/2 φασολάκι ή εκχύλισμα βανίλιας
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά κορν φλάουρ
- 1 κουταλιά αλεύρι
Παρασκευή
- Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα και τη βανίλια. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι με το c.f. κοσκινίζοντάς τα.
- Μόλις βράσει το μείγμα του γάλακτος κατεβάζουμε από την εστία και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών χτυπώντας συγχρόνως με το μίξερ ή με το σύρμα, ώστε να μην σβωλιάσει.
- Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στην εστία και αφήνουμε να βράσει για 1-2′ ακόμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Κατεβάζουμε και καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη για να μην κάνει πέτσα. Μπορούμε να βάλουμε την κατσαρόλα μέσα σε μια μεγαλύτερη με κρύο νερό για να κρυώσει γρήγορα.
TIP
- Στην κρέμα ζαχαροπλαστικής μπορούμε να προσθέσουμε αρώματα από πορτοκάλι, λεμόνι, κακάο, κουβερτούρα, λικέρ ή να ενσωματώσουμε φρέσκα φρούτα και να διαμορφώσουμε τη γεύση που χρειαζόμαστε.
- Διατηρείται στη κατάψυξη και όταν τη χρειαστούμε την αφήνουμε στη συντήρηση μέχρι να ξεπαγώσει και τη χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει.
Α.Χ.